Tekort jeugdhulp loopt op tot 23,5 miljoen

De tekorten in de jeugdhulp over 2017 lopen voor de provincie Groningen op tot minstens 23,5 miljoen euro. Dat blijkt uit het rapport van de taskforce die de jeugdhulp heeft doorgelicht.

De Groninger gemeenten hebben er in totaal 148 miljoen euro aan uitgegeven. Het tekort is hoger dan eerder dit jaar werd bekendgemaakt, omdat de aanbieders van de jeugdhulp meer hebben gedeclareerd. Bovendien zijn nog niet alle facturen binnen.

Het tekort liep vooral op door een toename van het aantal zorgtoewijzingen. Het aandeel van de gemeente Groningen is ongeveer 7 miljoen euro. Bijna alle gemeenten in Nederland hebben een tekort of hebben wachtlijsten.

De taskforce vraagt de betrokken gemeenten om meer kostenbewustzijn te ontwikkelen. Ook gaan de gemeenten in overleg met zorgverzekeraars over de grenzen van de wetgeving en hoe daarmee moet worden omgegaan.

Deel dit artikel: