Protestactie ‘Stop de Turkse staatsterreur’ op Stationsplein verloopt vredig

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een protestactie tegen de Turkse staatsterreur die zaterdagmiddag voor het Hoofdstation werd gehouden heeft ongeveer zestig betogers op de been gebracht. Dat meldt de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De betogers protesteerden tegen het vermoorden van Koerden door Turkse strijdkrachten in het noorden van Syrië. Sinds 20 januari is het Turkse leger met een offensief bezig in de regio van Afrin. Na het verdrijven van terreurorganisatie Islamitische Staat uit deze regio hebben de Koerdische YPG-milities de controle in dit gebied over genomen. Deze zogenaamde volksbeschermingseenheden zijn volgens de regering in Ankara een verlengstuk van de terroristische Koerdische organisatie PKK. De Turkse regering wil voorkomen dat er een verbinding ontstaat met een groter oostelijk gelegen gebied dat ook in handen is van de Koerden.

Bij de protestactie op het station werden door de betogers spandoeken opgehangen waarop stond te lezen ‘Afrin is niet alleen. Wie zwijgt stemt toe’ en ‘Stop de Turkse staatsterreur’. De actievoerders droegen Koerdische vlaggen en protestborden. Diverse politieagenten waren ter plaatse om een oogje in het zeil te houden, maar zij hoefden niet in actie te komen. Rond 16.00 uur vertrok de groep in een gereedstaande bus.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

 1. De Turken hebben vanaf het begin al zeer vuil spel gespeeld en speelt datzelfde spel nog steeds,en dan zijn er ook nog Nederlanders die op vakantie naar Turkije gaan .(Erdogan die Nederlanders voor alles en nog wat heeft uitgemaakt,de Armeense genocide ontkennen,journalisten en iedereen die tegen hem is in de bak gooien, in binnen en buitenland Koerden bombarderen,enz)

 2. Onbegrijpelijk dat het Westen de Koerden in de steek laat. Smerige hypocriete honden zijn de leiders van de NAVO-landen. De viesheid druipt er bij types als Han ten Broeke en die (door inteelt) in het geweten aangetaste fries Zijlstra druipt er vanaf.

  Behalve Koerden, worden ook Yezidis (ja, ook in Afrin wonen Yezidi), Christenen en Sjiieten in Afrin bedreigd door het Turkse fascistenleger met hun salafistisch-jihadistische zwijnen van het “Vrije” “Syrische” (bijvoorbeeld Uyghuren van de Turkmenistan Islamic Party) Leger.

  Met degene die in mijn omgeving nu nog een goedkope vakantie naar Turkije overweegt, zal ik breken. Laag soort mensen zijn dat. Wil ik niks meer mee te maken hebben.

 3. Ik dacht dat Putin zo’n enorme invloed in die regio had. Die zou toch heel eenvoudig zijn vrienden Erdogan en Assad kunnen weerhouden om de Koerden aan te pakken.
  Het Westen heeft heel wat minder directe invloed in dat gebied. Dat is juist de ellende van de conflicten in de Syrische regio.

  1. Assad heeft al een tijdje een ‘stil’ verbond met Koerden,zij vallen elkaar al een tijdje niet aan.Assad richt zich geheel op de binnenlandse rebellen en de laatste plukjes psychotische schapen van de ISIS.

   1. Doe.

    In dat deel van Syrie (het gouvernaat Aleppo) werkten het Syrische leger genaamd SAA en Koerden (van YPG/YPJ) zelfs samen tegen de internationale jihadistische hordes.

    Bij aanval op Luchtmachtbasis van Menagh (jaar of vijf terug) door “FSA” met steun van Al Qaeda (toen nog onder de naam van Al Nusra) en ISIS (!) hebben de Koerden de niet gedode Syrische soldaten naar Koerdisch gebied laten ontsnappen.

    De door jihadistische fascisten belegerde Sjiitische plaatsen Nubl en Zahraa (ten noordwesten van de stad Aleppo) grensden deels aan YPG/YPJ gebied, en werden, tot de ontzetting door SAA, ook vanuit Koerdisch gebied bevoorraad.

    De wijk Sheik Maqsood in Aleppo-Stad is een Koerdische wijk van waaruit meegeholpen is beleg van jihadistisch Oost-Aleppo (bij Castello Road) rond te krijgen. Niet verwonderlijk vanwege de haat van salafistische Arabieren jegens Koerden. Een haat waaraan onder ander door mortieren met choorgas op het dus Koerdische Sjeik Maqsood uiting werd gegeven.

    In Oost-Syrie ten noorden van de Eufraat ligt het anders. Daar hebben YPG met nauwelijks van ISIS te onderscheiden “FSA”, onder de naam van “Syrian” “Democratic” Forces (“SDF”) en militaire dekking van de VS, zeventig procent van de olievoorraden van Syrie ingepikt. Afgenomen van ISIS (die zich soms gewoon met iets bijgewerkte baarden bij de “SDF” aansloten).
    Afgenomen nadat het jaren door ISIS belegerde, en aan zuidoever van Eufraat gelegen Deir Ezzour, na een heroïsche opmars door SAA onder leiding van de Tiger Forcess, (met commadant Hasan) ontzet werd, en ISIS rol er was uitgespeeld. Is in slechte aarde gevallen bij Syrische machthebbers en hun Russische bondgenoten.

    Rusland en Syrische regering wilden wel naar Afrin (en de Erdogan zal Russische militairen géén haar krenken), maar PYD (politieke tak van YPG/YPJ) wilde niet tegemoet komen aan eisen van Damascus/Moskou. En speculeerden op de steun van volstrekt onbetrouwbare imperialisten in Washington. Waarschijnlijk de laatste keer geweest dat de Koerden het vuile werk voor de VS opknapten.

    Voor goede info over achtergronden bij oorlog in Syrie kan ik het twitteraccount van “Ehsani2” aanraden. Of van Italiaans oorlogsjournalist “Ejmelrai”. Kaarten van “Petolucem”. Verslagen van veldslagen van “Ivan Sidorenko” (die met profiel bestaande uit militair plus Syrische vlag. En als je dan het account van “Gjoene” en Harald Doorbos Nederlanders) ook nog volgt, dan heb je een behoorlijk goed counternarrative voor de ongekende, vanuit Londen georganiseerde, propaganda-bagger van de Westerse MSM. Niet alles wordt uiteraard vanuit Londen aangestuurd. Die vreselijk enge Rena Netjes bijvoorbeeld (vaak op NPO1), wordt door Moslimbroeders in Qatar betaald.

  2. Poutin en Erdoğan hebben een goede relatie en steunen elkaar. Poutin had het leven van Erdoğan gered en tevens heeft hij persoonlijk zijn adviseur naar Erdoğan gestuurd met een lijst van duizenden Namen die op het punt stonden een coup te plegen. Na de coup zou Turkije 100% pro westers worden en zou Turkije het westen helpen Rusland onder druk te zetten.

   1. Klaarblijkelijk geloof jij nog in sprookjes, ik niet! Erdogan staat in mijn optiek gelijk aan machtswellustelingen als Adolf Hitler, Franco, Mao, etc.etc. Als jij daar werkelijk trots op kunt zijn, begrijp ik niet dat je hier in Nederland bent, maar zou ik in jou plaats allang in Turkije woonachtig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *