Minister: ‘Geen aanleiding in te grijpen bij WMO’

nieuws

Minister De Jonge van Volksgezondheid gaat niet ingrijpen bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) in Groningen, zoals de FNV dat wilde. 50Plus had Kamervragen gesteld aan de minister.

De Jonge is niet van plan  in te grijpen. ‘Ik kan niet treden in de afweging die de gemeente in individuele situaties heeft gemaakt. Het is primair aan de gemeenteraad om het college van burgemeester en wethouders te controleren op de uitvoering van de wet,’ aldus de minister. ‘Daar waar een gemeente, anders dan incidenteel, blijk geeft van een onvoldoende adequate uitvoering van de wet en de gemeenteraad zijn verantwoordelijkheid in deze niet neemt, kan ik het college aanspreken in mijn rol als interbestuurlijk toezichthouder. Daartoe zie ik momenteel geen aanleiding.’

‘Groningen heeft mij bevestigd de aanvragen om maatschappelijke ondersteuning van ingezetenen, waaronder die in de betreffende reportage, zeer serieus te nemen en daarover het gesprek aan te gaan.’

Deel dit artikel: