Groningen heeft meeste woonoverlast in provincie

nieuws
Foto: mrg.bz/F0Ksyt

In de gemeente Groningen hebben bewoners de meeste overlast van buren in verhouding met de andere Groninger gemeentes. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die RTL Nieuws heeft geanalyseerd.

In de gemeente Groningen zijn gemiddeld 21,71 boetes per 10.000 bewoners uitgeschreven. Hiermee steekt het met kop en schouders uit ten opzichte van de rest van de provincie. Eerstvolgende gemeente is de gemeente Pekela, met 8 boetes.

In Noord-Nederland staat Groningen op de tweede plek: op het Friese eiland Vlieland zijn maar liefst 64,52 boetes per 10.000 inwoners uitgeschreven. Hiermee is deze gemeente koploper van Nederland, maar dat heeft te maken met het lage aantal inwoners. Er werden op het eiland 7 boetes uitgeschreven, in Groningen waren dat er 440. Landelijk koploper in absoluut aantal boetes is de gemeente ‘s-Gravenhage, met 2500 boetes.

RTL Nieuws heeft boetes die in de afgelopen vier jaar zijn geïncasseerd door het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau) geanalyseerd, die zijn uitgedeeld op basis van nachtelijk rumoer en burengerucht, geluidshinder veroorzaken door onder meer geluidsapparatuur, geluidshinder veroorzaakt op openbare plekken en het niet willen voorkomen van geluidsoverlast, bijvoorbeeld door honden te laten blaffen.

Deel dit artikel: