Gratis e-bike voor studenten

nieuws
Eikenlaan - Wilgenpad

Om studenten uit de spits te weren start Groningen Bereikbaar met een proef. Studenten die hun OV-weekkaart omruilen voor een OV-weekendkaart krijgen een e-bike tot het eind van het collegejaar tot hun beschikking.  

De campagne richt zich op mbo, hbo en universiteitsstudenten die tussen de 10 en 20 kilometer afwonen van hun onderwijsinstelling. Deze kunnen zich opgeven voor de proef van 6 tot 13 maart, via de website ebikevoorjou.nl.

De proef wordt gedaan om te kijken of studenten bereid zijn de fiets te pakken in plaats van het openbaar vervoer. Door de aanpak van de zuidelijk ringweg, wordt er verwacht dat meer forenzen het openbaar gaan gebruiken.

 

Deel dit artikel:

  1. Dit soort plannen kan niemand toch serieus gaan nemen? Hoeveel moet er nu nog plaats gaan vinden voor men tot het besluit gaat komen dat een x aantal duizend minder aan studenten deze stad weer echt leefbaar gaan maken?

  2. kan de boel niet onteigend worden door achterstallig onderhoud, gevaar voor de volksgezondheid, of ander wetsartikel. Want met de politieke bla bla kom je nergens. Met een rechter en goede advocaat wellicht wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *