Vaarverbod in delen stad om schade te voorkomen

nieuws

De gemeente Groningen heeft vanaf dinsdagmiddag een vaarverbod in delen van de Groninger wateren afgekondigd. Dit wordt gedaan om schade door kruiend ijs aan bruggen, kades en woonboten te voorkomen.

Het vaarverbod in de stad geldt voor de volgende vaarwegen: De A, Reitdiep tot aan de Plataanbrug, Noorderhaven, Diepenring tot aan de Steenstilbrug, Oosterhamrikkanaal, Oude Winschoterdiep vanaf de Bontebrug tot aan de Antwerpenbrug en het Hoendiep vanaf de Westerhavenbrug tot aan de Suikerbrug.

De gemeente wijst er op dat lopen of schaatsen op bevroren delen van de Diepenring niet veilig is en dat ook niet gaat worden, omdat de vorstperiode te kort is.

De provincie heeft het Reitdiep vanaf de Plataanbrug richting Zoutkamp al afgesloten. Rondvaartbedrijf Kool besloot zelf al om niet meer te varen. Later wordt in overleg met de provincie bekeken of er voor het Noord Willemskanaal ook een vaarverbod gaat gelden.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *