Politie rolt hennepkwekerij bestuurslid No Surrender op

112
foto: Sammie Lobo / 112groningen.nl

De politie heeft donderdag in een loods in Assen een hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaren, een 48-jarige Groninger en tevens bestuurslid van motorclub No Surrender, en zijn 37-jarige vriendin, zijn aangehouden.

In de kwekerij in Assen werden 350 geknipte planten en 12 kilo gedroogde henneptoppen gevonden. De stroom en het water werden illegaal afgenomen. Verder werd een grote hoeveelheid professioneel bouwgereedschap ter waarde van ongeveer 15 duizend euro in beslag genomen.

In en bij de woning van het stel in Groningen werd een grote hoeveelheid geld en waardevolle goederen in beslag genomen, zoals een motor, snorscooter, sieraden, mobiele telefoons en laptops. Daar kwam nog bij: 2 kilo hennep, een boksbeugel, vier busjes pepperspray en een kapmes. Bovendien werden In de woning gas en stroom illegaal afgenomen.