Doek valt voor korfballers Nic. in Hoofdklasse

De korfballers van Nic./John Schokker Makelaardij hebben zondag met 22 – 25 verloren van KV Wageningen. Het verlies betekent directe degradatie naar de Overgangsklasse.

Het zwaard van Damocles hing al een aantal weken boven de hoofden van de Groningse korfbalploeg. Na de winst vorige week op Tweemaal Zes was er nog een mogelijkheid op lijfsbehoud in de Hoofdklasse A maar dan moesten de laatste twee wedstrijden in de zaalcompetitie sowieso gewonnen worden. Nic. begint stroef aan de wedstrijd waar de gasten uit Wageningen direct van profiteren. Na een 1 – 3 voorsprong is het Shay Conroy die het gat weet te dichten tot 3 – 3. Daarna loopt de stand op het scorebord gelijk op, waardoor het bij rust 9 – 9 is.

In het begin van de tweede helft past Wageningen dezelfde tactiek toe als in de eerste helft en slaat het direct een gaatje: 9 – 11. Het zijn de minuten waarin voor het publiek zichtbaar wordt waarom het dit zaalseizoen niet wil lukken: er worden foutjes gemaakt, de tegenstander krijgt veel ruimte en Nic. speelt alsof het ook tegen zichzelf speelt. Wageningen benut de vrijheid en loopt uit naar 14 – 18. Dan is het opnieuw Shay Conroy die Nic. in het zadel helpt: 15 – 18. Het publiek gaat op de banken staan en dankzij Roos Verheugt wordt het 19 – 19. Kevin van Haastrecht zet Nic. in de slotfase zelfs op voorsprong: 20 – 19. Uiteindelijk wordt het 22 – 20 en lijkt een wonder daar te zijn. In de laatste minuten komt Wageningen toch langszij en velt Steven Landman namens de Gelderse korfballers het vonnis: 22 – 25.

Door het verlies degradeert Nic. naar de Overgangsklasse waar het volgend seizoen in zal uitkomen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *