FC Groningen in tweede helft ten onder in de Kuip

sport

FC Groningen heeft donderdagavond in Rotterdam het competitieduel tegen Feyenoord kansloos met 3-0 verloren. Bij rust was de stand nog 0-0.

De Groningers kregen al in de 3e minuut een grote kans, toen Yoëll van Nieff een vrije trap tegen de lat knalde. Feyenoord creëerde vervolgens een groot veldoverwicht, maar doelman Sergio Padt pareerde fraai twee harde schoten van Jens Toornstra in de 19e en de 43e minuut. De verdediging van FC Groningen bleef redelijk makkelijk overeind, mede door het trage tempo van de Rotterdammers.

Na de povere eerste helft ging het tempo bij Feyenoord een stuk omhoog. Dat betaalde zich uit in de 53e minuut, toen Jens Toornstra de bal uit een volley in de verre hoek knalde. Lars Veldwijk kwam na ruim een uur in het veld voor Uriel Antuna, maar de Groninger spitsen konden niet gevaarlijk worden. Integendeel, rechtsback Jeremiah St. Juste verdubbelde in de 72e minuut de voorsprong voor Feyenoord.

Vijf minuten later kwam Robin van Persie in het veld als vervanger van Jens Toornstra. Van Persie had er zin in: binnen de minuut schoot hij de bal fraai in de linkerhoek. De 3-0 betekende zijn eerste eredivisiedoelpunt sinds bijna 14 jaar. Tien minuten voor tijd kregen Juninho Bacuna en de 18-jarige Lars Kramer nog even speeltijd bij FC Groningen, maar het duel was toen al beslist.

FC Groningen blijft op de 13e plaats met 22 punten uit 22 duels.

Deel dit artikel:

  1. Waar is Martin Drent als je hem nodig hebt in de Kuip ..

    Nait Best .. Nu een kwestie van puntjes sprokkelen. We staan in ieder geval (nog) 3 wedstrijden los van de streep met het doelsaldo meegerekend. .

    Slechts 1 wedstrijd gewonnen in de laatste 8 duels. Zorgwekkend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *