Rutte biedt de Groningers excuses aan

nieuws

Minister-president Rutte heeft zondag in het tv-programma Buitenhof zijn excuses aangeboden aan de inwoners van de provincie Groningen. Hij nam daarmee afstand van zijn opmerkingen van vrijdag.

Daarin gaf hij lokale en regionale overheden mede de schuld van het feit dat er nog altijd geen nieuw schadeprotocol is voor het aardbevingsgebied. Rutte geeft nu toe dat dit door de langdurige kabinetsformatie kwam. De premier erkende dat er al bijna een jaar geen aardbevingsschade is vergoed. “Daar komt verandering in. Wat mij betreft moet er binnen een maand een schadeprotocol liggen,” zei hij zondag.

Rutte’s opmerking van vrijdag, dat het ontbreken van een nieuw schadeprotocol deels aan politici in Groningen lag, leidde tot grote verontwaardiging, onder meer van gedeputeerde Eelco Eikenaar.

Deel dit artikel:

  1. Tsja, in maart gemeenteraadsverkiezingen… vandaar nu de zogenaamde en totaal niet gemeende excuses. Hoe voorspelbaar!
    En oh ja: degenen die klagen over aardbevingsschade en bij de laatste verkiezingen VVD hebben gestemd? Zoek het maar lekker uit zou ik zeggen.

      1. Ollongren (D66 minister); ook zo’n Bilderberg-griezel. Is nu aan de slag met een Ministerie van Waarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *