Regen en “nieuwe” situatie leidt tot drukte Turfsingel

nieuws
Foto's: Erick Bakker

Het is de laatste weken druk met autoverkeer op het Schuitendiep en de Turfsingel in de richting van de Noorderhaven. Het verkeer staat vooral lang vast op de kruising van de Turfsingel met de W.A. Scholtenstraat.

Het is sinds het aanpakken van de wegen langs de Diepenring zo op het oog een stuk drukker geworden. Voorheen konden automobilisten die moesten wachten voor stoplichten in twee rijen voorsorteren. Dat is nu één baan geworden.

Ook moeten ze nog beter opletten tijdens het afslaan. Voor elk stoplicht is nu een vak waar fietsers kunnen voorsorteren. Automobilisten moeten bij rechtsaf slaan eerst wachten op fietsers die rechtdoor gaan. Omdat er nu slechts één rij met auto’s staat te wachten geeft dat zoveel oponthoud dat er soms maar enkele auto’s door groen of oranje kunnen rijden.

Op dit moment zijn de werkzaamheden om van twee rijbanen één rijbaan te maken aangekomen bij de Spilsluizen. Als alles volgens planning verloopt is de gehele Diepenring rond 1 april dit jaar een eenbaansweg. Maar dan wel eentje met een brede rode fietsstrook.