Genomineerden Groninger Sportgala bekend

sport
foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

De absolute Groningse sportuitblinkers van 2017 zijn bekend gemaakt door de Sportprijscommissie. De sporter, de sportploeg en het sporttalent van 2017 worden tijdens een gala op 15 februari in MartiniPlaza in het zonnetje gezet. 

In de categorie sporter van het jaar is atleet Thijmen Kupers genomineerd. Hij liep vorig jaar mei de WK-limiet op de 800 meter. In de zomer moest hij tijdens het WK de halve finale van de 800 meter missen door een kuitblessure. Sophie Souwer heeft op het EK roeien in Tsjechië een zilveren medaille behaald met de dames dubbelvier. Als absoluut hoogtepunt behaalde zij met dezelfde dubbelvier een gouden medaille op het WK in Florida. De laatste genomineerde is schaatser Dai Dai Ntab. Hij begon het jaar vervelend met een val tijdens zijn WK-debuut. Hij herpakte zich tijdens een wereldbekerwedstrijd in maart waar hij zegevierde op de 500 meter. Daarnaast won Ntab de 500 meter op het NK en prolongeerde hij hiermee zijn titel.

In de categorie sportploegen komen maar twee genomineerden naar voren: basketbalclub Donar en volleybalvereniging Lycurgus. Donar werd kampioen in een uitverkocht MartiniPlaza. In de kampioenswedstrijd werd eenvoudig van Landstede gewonnen, met 78-58. Hiermee toonde de ploeg aan veruit de beste te zijn in de Nederlandse competitie. Ze wisten Europees te overwinteren door winst op het Belgische Antwerpen. Abiant Lycurgus is net als Donar veruit de beste ploeg van de competitie. Het jaar 2017 wist de ploeg ongeslagen bovenaan af te sluiten in de competitie. Eerder werd de club al kampioen in de Eredivisie door een afgetekende 3-1 winst op Orion. Het jaar werd fenomenaal afgesloten tegen de Duitse ploeg Düren waar Lycurgus een golden set afdwong na een 3-0 uit-nederlaag.

Chris Huizinga is een talentvol schaatser en is daarom genomineerd in de categorie talent. Hij tekende een contract bij topploeg Lotto-Jumbo en mag binnenkort meedoen aan zijn eerste wereldbekerwedstrijd. In Iris Hochstenbach heeft Groningen een waar roeitalent. Zij is op het moment actief bij roeivereniging Gyas. Het laatste talent is basketballer Rienk Mast. De 16-jarige maakte onlangs zijn debuut voor Donar.

Stemmen kan van 22 januari tot 11 februari op alle categorieën via de website van sportplein Groningen.

Deel dit artikel:

  1. De absolute sportuitblinker van Groningen in 2017 is toch echt Sarel de Jong. Erg jammer dat zij niet is genomineerd. Kickbokser Sarel de Jong won in 2017 Goud op de World Games. De World Games zijn de Olympische Spelen voor sporten die nog niet Olympisch zijn. Daarnaast won ze zilver op het WK kickboksen in Boedapest en won ze verder alles waar ze aan mee heeft gedaan. Gisteren kreeg ze wel de waardering op het Noord Groninger sportgala en werd verkozen tot sportvrouw van 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *