ProRail gaat in Groningen zelfrijdende treinen testen

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

ProRail gaat volgend jaar zelfrijdende treinen testen op het regionale spoor in Groningen en de Betuweroute. Dat meldt het vakblad SpoorPro.

De proeven worden uitgevoerd samen met een aantal vervoerders en de provincie Groningen. De tests met Automatic Train Operation (ATO) gebeuren met een machinist aan boord van de trein. Een aantal taken van de machinist wordt geautomatiseerd.

Volgens ProRail kan er in dat geval een extra trein per uur aan de dienstregeling worden toegevoegd. Zo kan de groei van het aantal reizigers en de schaarste van spoorpersoneel worden opgevangen. Er zijn vier varianten van ATO. Bij twee ervan zit er geen machinist meer op de bok. Die varianten worden voorlopig niet getest.

Deel dit artikel:

  1. Maar de treinen die zich nu verplaatsen, rijden die dan niet zelf ?
    Dan zit er dus iemand op een soort rolstoel, met die trein op schoot.
    Dus dan rijdt de trein niet zelf… :-)))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *