Nick ter Wal en Koos Buist winnen Hendrik de Vriesstipendium 2017

nieuws
Foto: Niels Meijer

Nick ter Wal en Koos Buist hebben het Hendrik de Vriesstipendium 2017 voor respectievelijk Literatuur en Beeldende Kunst gewonnen. Dit maakte wethouder Paul de Rook bekend tijdens het evenement Wildvang in het Centrum Beeldende Kunst Groningen.


Nick ter Wal wil met het stipendium een schrijversbiografie over de schrijver Ferdinand Langen maken. Zijn bevindingen wil Ter Wal opschrijven op de typemachine van Ferdinand Langen, die hij van de schrijver heeft geërfd.

Koos Buist wil met het Hendrik de Vriesstipendium een fantasierijk en exploratief projectvoorstel realiseren. Het moet een documentairefilm worden over een denkbeeldig oervolk van waddenbewoners die het land aan weerskanten van waar nu dijken liggen bewoonden.

Het stipendium is een jaarlijkse terugkerende aanmoedigingsprijs voor jonge, professionele, talentvolle Groninger kunstenaars en schrijvers, bedoeld om hun artistieke ontwikkeling te stimuleren. De winnaars ontvangen elk een geldprijs van 6.000 euro, waarmee zij hun ingediende plannen kunnen realiseren.