Politieagenten lossen schoten op Grote Markt

Politieagenten hebben woensdagochtend schoten gelost op de Grote Markt toen zij bedreigd werden met een vuurwapen. Niemand raakte gewond.

Het incident gebeurde rond 05.30 uur. “Op de Grote Markt was een vechtpartij gaande”, vertelt Ramona Venema van de politie. “Toen mijn collega’s dit probeerden te sussen kwam er ineens een automobilist de terrassen aan de zuidzijde van de Grote Markt opgereden en dreigde met een vuurwapen, maar schoot niet.” Agenten losten daarop wel diverse schoten, waarna na deze verdachte aangehouden kon worden.

Het vuurwapen dat de man bij zich had is in beslag genomen. “Op dit moment zijn we op de Markt bezig met een onderzoek. Hiervoor is een gedeelte van de Grote Markt afgezet.” Behalve de man met het vuurwapen is er ook een tweede verdachte aangehouden die betrokken was bij de vechtpartij.

Later meer.

Luister naar een interview met politiewoordvoerder Ramona Venema:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *