Nic. kan ook geen punten pakken tegen Tempo

Archieffoto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

De korfballers van Nic. hebben zaterdag opnieuw verloren. Thuis werd het tegen Tempo 18 – 30 waarmee aansluiting met de middenmoot een stap verder weg is.

Nic. begon goed aan de wedstrijd. Door druk naar voren te zetten en een aantal fraaie aanvallen leidt men na vijf minuten spelen met 2 – 1. Daarna nemen de korfballers uit Alphen aan den Rijn het heft in handen. Tempo groeit in de wedstrijd, weet makkelijk te scoren en na een kwart van de wedstrijd gespeeld te hebben staat men met 3 -6 voor en lijkt het bij Nic. allemaal moeizamer te gaan. Aanvallen komen moeilijk uit de verf en ook de wil om te winnen lijkt verdwenen. Bij het rustsignaal is Tempo uitgegroeid naar een voorsprong van 8 – 18.

De tweede helft laat eenzelfde beeld zien. Na tien minuten staat het al 9 – 22. Aan Groningse kant worden verschillende wissels toegepast maar dit heeft nauwelijks invloed op het spelbeeld, ondanks dat de invallers wel wat goals meepakken. Uiteindelijk wordt de eindstand bepaald op 18 – 30 en beleefd Nic. een zware middag.

Door het verlies staat men nu op de zevende plaats met twee punten uit zeven wedstrijden. Zondag kan men eventueel zakken naar de laatste plaats als HKV in actie komt die het opneemt tegen koploper SCO.