Blinden in Stad willen gezien worden

Bartiméus, de Oogvereniging, KNGF Geleidehonden, de Robert Coppes Stichting en Visio hebben willen graag dat verkeersdeelnemers zich beter bewust worden van de beperkingen van blinden en slechtzienden. Daarom organiseerden zij vrijdag een bewustwordingscampagne bij de Korenbeurs.

Verkeersdeelnemers zijn wettelijk verplicht om te stoppen voor de opgeheven witte taststok van blinden en slechtzienden. Toch werd dit hulpmiddel het afgelopen jaar met grote regelmaat genegeerd bij het oversteken, blijkt uit recent onderzoek. Dit leidde tot ongelukken en vervelende situaties.

Voorbijgangers konden ervaren hoe het is om zonder zicht deel te nemen aan het verkeer. Tweede Kamerlid Anne Kuik ging als eerste de uitdaging aan om het zebrapad bij de Stoeldraaiersstraat over te steken.