Actie voor meer veiligheid slechtzienden in verkeer

nieuws
Verlicht Zebrapad op het Zuiderdiep, foto Lesley Pietens

Deze maand start een landelijke campagne voor blinden en slechtzienden in het verkeer. De bedoeling is, meer begrip van andere verkeersdeelnemers te kweken. Vrijdag is er een actie in Groningen.

Maandag 15 oktober is de Dag van de Witte Stok, en de vrijdag ervoor begint de bewustwordingscampagne met het motto: Stop voor de Witte Stok. Daarbij wordt voorlichting gegeven over de betekenis van de witte stok. Ook verkeersorganisaties en rijscholen worden geïnformeerd. Voor basisscholen is er een lespakket beschikbaar.

In Groningen is er vrijdag een oversteekactie op het zebrapad van de Stoeldraaierstraat en Korenbeurs. Het Groningse Tweede Kamerlid Anne Kuik opent de actie, in aanwezigheid van enkele raadsleden en een aantal organisaties.

Deel dit artikel: