“Studenten Vindicat misdroegen zich in Sushi Mall”

nieuws
Foto Andor Heij

Een grote groep studenten van Vindicat zou zich zondagavond 3 september grof misdragen hebben in de Sushi Mall bij het Sontplein. Dat meldt stadsblog Sikkom.

Stomdronken studenten zouden het personeel hebben geschoffeerd, gordijnrails hebben gesloopt, met glazen hebben gegooid en flessen wijn hebben gestolen.

De politie kwam tussenbeide om de studenten aan te spreken. Daarna waren er geen meldingen van overlast meer. Wel zou de Sushi Mall flinke schade hebben opgelopen.

Deel dit artikel:

 1. Sikkom is onderdeel NDC mediagroep en zeker ook niet onafhankelijk.

  Krijgt altijd jeuk, als dit soort informatiebronnen worden gesubsidieerd door de politiek.

 2. Later die nacht misdroegen ze zich opnieuw in hun studentenhuizen. Onder andere aan de Nieuweweg. Voetballen op straat, liederen van Andre Hazes brullen – om half een ’s nachts !!

 3. De goeie daargelaten en die zijn er maar zat, maar dit is zo vooroordeel bevestigend wat betreft studenten. Dit krijg je als je mensen van puberale leeftijd op een voetstuk zet als zijnde studenten en de gemeente doet daar al jaren keihard aan mee. Alles mag en alles kan, als het maar studenten zijn en het wordt ook gewoon keihard gefaciliteerd door de gemeente. Hele straten gaan er aan onderdoor, de halve stad is het beu, maar vooral blijven volhouden dat studenten oh zo bij de stad horen als gemeente, no matter the cost. Dan krijg je dus dit soort uitwassen. Want het zijn vooral nog heel erg pubers en die kennen hun grenzen niet. Welterusten gemeente Groningen… Al zou het een dooie kosten, of zo nu en dan een zwaargewonde, who cares… Toch? Blijven faciliteren die handel en net doen of er helemaal niet zoveel aan de hand is.

  Nou vind ik verenigingen als Vindicat sowieso zum kotzen. Rijkeluishobby. En zo zie je maar weer, asociaal gedrag is zeer zeker niet alleen voorbehouden voor de lagere klasse. Maar dan hoor je het rechts gepeupel niet, want blank volk van ‘prima’ komaf. Slaap lekker.

 4. Het wordt tijd dat er op getreden wordt tegen Vindicat. Een tijdje geen geld meer naar Vindicat. Ze brengen de stad Groningen negatief in het nieuws maar er zullen wel weer ouders van die asociale studenten geld betaald hebben zodat er geen aangifte is gedaan door Sushi Mall. Wat zouden ze er van vinden als hun onderkomen door anderen wordt vernield. Hoop dat de sponsors en het Rijks Universiteit hun bijdrage intrekken en een statement naar Vindicat maken.

 5. Enge, maar vooral armoedige, mannetjes en vrouwtjes. Geldt voor negentig procent van dit grauwe, en vaak lelijke (dikke varkenskoppen met platte neuzen) volk.

  Aangezien deze corpsleden de toekomstige “elite” moet vormen, is het geen wonder dat het Westen het tegen Christelijke Oost-Europa en Oost-Azië gaat afleggen.

 6. Dit zijn gewoon inferieure DNA-resten. Ik zou ze niet eens bestempelen als mensen. Je moet ze eerst terugsturen naar het sushi-restaurant om alles op te ruimen, schoon te maken en ze financieel kaalplukken om de resterende vernielingen te betalen. Daarna een jaar de isoleercel in van de Groningse gevangenis. Na een jaar uit de isoleercel, nog 100 stokslagen en dan uit de gevangenis schoppen. Oh, en nog op een zwarte lijst zetten die online wordt gepubliceerd.

  1. Ik heb ook met een studenthuis met overlast te maken gehad maar die overlast duurde niet lang,we zijn gewoon gewoon even met een paar groot uitgevallen buurtgenoten langs geweest zonder aan te bellen,zonder iemand aan te raken moesten twee ‘spontaan’ in hun broek plassen nooit geen last weer gehad.(ook niet met de nieuwe studenten).

 7. Vindicat heeft een prominente plek in ons stadscentrum. Studenten van deze vereniging kijken letterlijk neer op de stad. Is dat voorrecht niet allang verspeeld? Een nieuw gebouw nota bene, is Vindicat dat waard?

 8. Na vier jaar studeren gaan ze gelukkig onze stad weer verlaten. In die vier jaar hebben ze wel onze stad verkloot. Vindicatters denken dat ze alles mogen en kunnen. Disciplinaire straf zal niet verkeerd zijn. Bij de eerstvolgende ongeregeldheden einde studie, verplicht vertrekken uit Groningen.

 9. Het probleem is ook dat Vindicat problemen afkoopt want je kunt er gif op innemen dat er een bestuurslid opduikt bij het sushi restaurant om de schade te vergoeden plus een paar centen extra om een aangifte op het politie bureau te voorkomen.In de jaren 80 schopte de jeugd van Groningen Vindicaters door Groningen heen en waren ze niet zo nadrukkelijk aanwezig aangezien ze wisten dat er dan straf expeditie langs zou komen.

 10. Vindicat lost dit op de gebruikelijke manier op: een grote zak geld voor geleden schade en ongemak en in ruil daarvoor verklaart het restaurant dat het eigenlijk allemaal wel meeviel en doet zij er verder het stilzwijgen toe.

  Zo oefenen de corpsleden voor hun latere carrière in de grote mensenwereld. Het doet er niet toe dat je over de schreef gaat en je als een varken gedraagt. Het gaat erom dat je ermee weg weet te komen. Het zijn die vaardigheden van het ijskoud ontkennen en het achter de schermen afkopen die je leert bij het corps. Meer niet.

  Laten we wel wezen: we kunnen toch niet verwachten dat deze toekomstige leiders en plein public verantwoording nemen voor hun gedrag! Moet toch niet gekker worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *