FC Groningen na rust langs amateurs Hercules

FC Groningen heeft donderdagavond in Utrecht de volgende ronde van het bekertoernooi gehaald. In stadion de Galgenwaard van FC Utrecht werd derde divisionist Hercules met 4-2 verslagen. De overwinning kreeg pas na de pauze gestalte.

FC Groningen begon voor drieduizend bezoekers beter aan de wedstrijd, maar vanuit een counter opende Fouad Belarbi in de elfde minuut de score voor Hercules. FC Groningen kreeg diverse kansen op de gelijkmaker en die viel in de veertigste minuut via Oussama Idrissi.

Na de pauze werd Ritsu Doan bij FC Groningen in de ploeg gebracht en die scoorde al binnen de minuut de 2-1. Juninho Bacuna stelde na 65 minuten helemaal orde op zaken door een vrije trap raak te schieten. Ajdin Hrustic gaf de amateurs de definitieve nekslag: 4-1. Leroy Oehlers wist vijf minuten voor tijd nog de 4-2 aan te tekenen.

In de tweede ronde speelt FC Groningen een uitduel tegen Roda JC, de hekkensluiter van de eredivisie. Die wedstrijd wordt gespeeld op 24, 25 of 26 oktober.