Drukke vergaderdag op het stadhuis

nieuws
Foto Andor Heij. Stadhuis, avond.

De zomervakantie van de gemeenteraad zit er duidelijk op: Deze woensdag zijn er twee actualiteitendebatten en drie raadscommissievergaderingen in het stadhuis.

Het eerste actualiteitendebat om vier uur is aangevraagd door SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk (SP) en raadslid Herman Ubbens (CDA). Zij zijn ontevreden over de huisvesting van internationale studenten. Het tweede actualiteitendebat, direct na het eerste, gaat over de huisvesting van bewoners van de Grunobuurt. Dit debat is aangevraagd door Dijk (SP) en Sijbolts (Stadspartij).

De raadscommissie Financiën en Veiligheid gaat woensdag over onder meer de tippelzone aan de Bornholmstraat waar vanaf 1 juli alleen nog maar tippelaarsters mogen werken die een pasje hebben. Sindsdien worden er geen nieuwe vrouwen meer toegelaten. De tweede raadscommissie woensdagmiddag is van Ruimte en Wonen. Groot onderwerp is daar de ontwikkeling van het gebied ten zuiden van het Hoofdstation. Woensdagavond is de laatste vergadering van deze week: de raadscommissie Onderwijs en Welzijn. Dan komen de Groningse bed-bad-broodvoorziening en de situatie van het Canadian Allied Forces Museum aan de orde.