Voorzitter bewonersvereniging Vondelflat stapt op

nieuws
Foto Eddy Westerhoff

Jaap Pronk stapt op als voorzitter van de bewonersvereniging van de Vondelflat. Er is een nieuwe 64-jarige voorzitter gevonden.

De afgelopen maanden trok de Vondelflat landelijke aandacht vanwege de zogenoemde maaltijdrel. Ruim twintig bewoners weigerden de maaltijden via de flat af te nemen en bestelden hun maaltijden bij cateraars als De Jacobijn. Directeur Lugies schotelde hen een boete van 500 euro per maaltijd voor en dreigde Pronk en secretaris Van Santen van de bewonersvereniging voor de rechter te dagen. Na een bemiddelingsgesprek met wethouder Schroor is de rechtszaak van de baan en mogen de bewoners nu zelf kiezen wat ze eten.

Volgens Pronk is het verstandig dat hij stopt als voorzitter en dat iemand anders de gesprekken met de directie aangaat over een aantal belangrijke onderwerpen. Zo is er na de maaltijdrel nog veel onduidelijk over de overname en de verhuizing van de Vondelflat en wat dat voor de bewoners betekent. Over de positie van directeur Lugies is Pronk duidelijk, ‘die heeft gefaald tot en met en kan niet blijven zitten’.

Deel dit artikel:

  1. Dit gedoe in de Vondelflat treft in de eerste plaats de bewoners. Zij kiezen voor een veilige en sociale woonvorm met ondersteundende diensten binnen handbereik. Zij worden gekoeioneerd met (kostbare) gedwongen winkelnering en een onzekere toekomst. Zij worden niet serieus genomen als gesprekspartner. Het gedoe treft natuurlijk ook het imago van andere woonvormen in het algemeen. Jammer. Onnodig. Niet professioneel.

  2. Grote bewondering, lof en alle respect voor Jaap Pronk (88 inmiddels) die zich hard heeft gemaakt voor de belangen van alle bewoners in de Vondelflat en waar deze directie veel van had kunnen leren.

    Berend L. had gelet op zijn arbeidsverleden en de schade die hij bij eerdere zorginstellingen heeft aangericht, nooit aangesteld mogen worden als interim directeur van de Vondelflat.

    Als Raad van Bestuur en Raad van Toezicht kun je alle geleden schade en het beschadigde vertrouwen ook nooit meer goed maken. Niet bij bewoners, familie en naasten, niet bij personeel, niet bij alle cateraars die op schandalige wijze de toegang tot de flat zijn ontzegd. Welgemeende excuses, een prachtige bos bloemen of een leven lang gratis maaltijden van De Jacobijn of een andere cateraar naar keuze zou al een goed begin zijn.

    Alle begrip voor het feit dat dhr. Pronk zijn kostbare tijd niet meer wil verdoen aan deze smakeloze boevenbende. Er zijn zoveel leukere en mooiere dingen in het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *