Voorzitter bewonersvereniging Vondelflat stapt op

nieuws
Foto Eddy Westerhoff

Jaap Pronk stapt op als voorzitter van de bewonersvereniging van de Vondelflat. Er is een nieuwe 64-jarige voorzitter gevonden.

De afgelopen maanden trok de Vondelflat landelijke aandacht vanwege de zogenoemde maaltijdrel. Ruim twintig bewoners weigerden de maaltijden via de flat af te nemen en bestelden hun maaltijden bij cateraars als De Jacobijn. Directeur Lugies schotelde hen een boete van 500 euro per maaltijd voor en dreigde Pronk en secretaris Van Santen van de bewonersvereniging voor de rechter te dagen. Na een bemiddelingsgesprek met wethouder Schroor is de rechtszaak van de baan en mogen de bewoners nu zelf kiezen wat ze eten.

Volgens Pronk is het verstandig dat hij stopt als voorzitter en dat iemand anders de gesprekken met de directie aangaat over een aantal belangrijke onderwerpen. Zo is er na de maaltijdrel nog veel onduidelijk over de overname en de verhuizing van de Vondelflat en wat dat voor de bewoners betekent. Over de positie van directeur Lugies is Pronk duidelijk, ‘die heeft gefaald tot en met en kan niet blijven zitten’.