Omroep Organisatie Groningen op weg naar Zernike

nieuws
foto: Rick van der Velde

Omroep Organisatie Groningen (OOG) gaat hoogstwaarschijnlijk verhuizen naar het Zernike complex. Dinsdag is daarover een intentieverklaring getekend met Triade Real Estate.

“De komst van OOG is een ontzettend mooie ontwikkeling voor Campus Groningen, locatie Zernike. De nieuw te ontwikkelen pop-up faciliteit op de campus is een, voor OOG relevante, broedplaats waar ondernemerschap, onderzoek en onderwijs elkaar actief ontmoeten”, aldus OOG en Triade in een gezamenlijke verklaring.

Met de Hanzehogeschool worden momenteel de eerste gesprekken gevoerd over een samenwerking. Ook met andere instanties gaat gesproken worden. De bedoeling is dat het gebouw waar OOG in komt er per 1 januari staat.

OOG zit sinds halverwege de jaren negentig in “De Studio” aan de Akkerstraat. De lokale omroep was al enige tijd op zoek naar een nieuw onderkomen om de (huur) lasten te verlagen, een praktischere invulling van het onderkomen en samenwerking met andere partijen.

Deel dit artikel:

 1. Goede keus, nu kan dat lelijke pand aan de Akkerstraat/moesstraat gesloopt worden! herbouw Wolters Noordhoff en maak daarin leuke goedkope appartementen in. Breng de sfeer van vroeger terug. Zo’n leuke straat, koester datmar en ga gebouwen weer herbouwen.

 2. Het klinkt allemaal een beetje vaag. In een pop up gebouw. Op Zernike zit je wel erg in het studentenwereldje. Een locatie in het Centrum of de binnenstad zou beter zijn. Een verbouwde gymzaal bijvoorbeeld ;)

  1. Vroeger zaten ze in de binnenstad, maar dat was voor jouw tijd. Toen je nog in Brabant zat. Dus praat ik je ff bij. Overigens was dat pand heel klein. Ik ben tig malen daar geweest.

 3. Het lijkt erop dat OOG iets verder van het publiek af gaat staan, de kijker/lezer iets minder belangrijk, organisaties en bedrijfsleven iets belangrijker, kostenbesparing iets belangrijker. Je moet wel krom denken om te zien dat “het” gebeurt op het Zernike complex. Blijkbaar is de doelgroep sleutelbaar, wat meer richten op studenten en wat minder op de gehele bevolking. Als je dan een naam hebt opgebouwd bij de student , studeert men af en vertrekt naar het westen. Maar getalsmatig, huur per m2, zal het wel een verbetering zijn.

 4. Als het goedkoper kan, valt het altijd toe te juichen en is men RTVNoord waarschijnlijk net een slag voor, denk dat ook deze over niet al te lange tijd, op zoek gaan naar een goedkopere studioruimte, welke ook bereikbaar blijft tijdens de ombouw van de Ring

  Ik spreek enkel de wens uit dat men daar niet teveel/niet nog meer haar oren laat hangen richting de Hanzehogedroomfabriek en er nog enigszins iets van haar journalistieke onafhankelijkheid overblijft.

 5. OOG mag dan wel gaan verhuizen ze hebben zich wel te houden aan de omroepnota van de Gemeente Groningen (https://gemeente.groningen.nl/sites/default/files/omroepnota_2016-2019.pdf),waar onder meer in staat dat je alle leeftijdgroepen moet bereiken,mochten ze daar niet aan voldoen moeten ze subsidie inleveren.(dat kan eventueel door commerciële partijen worden aangevuld maar dat houdt tevens in dat er ruimte komt voor een nieuwe lokale omroep en OOG verder gaat als een commerciële campus tv/radio.

  1. Dank voor deze Link “Doe’

   Hoogste tijd, dat Oog op eigen benen gaat staan. Zodat ze werkelijk journalistiek kan bedrijven. Zo ook de politiek kan bekritiseren. Het is nu de spreekpop van de politiek geworden. Het is een gotspe dat Betty de Boer (VVD) met Friese Roots notabene en ook een politieke kleur, nu de scepter zwaait over Oog. Het schept ook in dit verband wantrouwen. Dat hoort niet!

 6. Het gemakkelijkste is een goedkoper gebouw, het moeilijkste is je marktaandeel vergroten. De makkelijke weg leidt tot niks en de moeilijkste weg tot vooruitgang naar meer mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *