Omroep Organisatie Groningen op weg naar Zernike

nieuws
foto: Rick van der Velde

Omroep Organisatie Groningen (OOG) gaat hoogstwaarschijnlijk verhuizen naar het Zernike complex. Dinsdag is daarover een intentieverklaring getekend met Triade Real Estate.

“De komst van OOG is een ontzettend mooie ontwikkeling voor Campus Groningen, locatie Zernike. De nieuw te ontwikkelen pop-up faciliteit op de campus is een, voor OOG relevante, broedplaats waar ondernemerschap, onderzoek en onderwijs elkaar actief ontmoeten”, aldus OOG en Triade in een gezamenlijke verklaring.

Met de Hanzehogeschool worden momenteel de eerste gesprekken gevoerd over een samenwerking. Ook met andere instanties gaat gesproken worden. De bedoeling is dat het gebouw waar OOG in komt er per 1 januari staat.

OOG zit sinds halverwege de jaren negentig in “De Studio” aan de Akkerstraat. De lokale omroep was al enige tijd op zoek naar een nieuw onderkomen om de (huur) lasten te verlagen, een praktischere invulling van het onderkomen en samenwerking met andere partijen.