Barrel-boys zijn bijna klaar voor Barrel Challenge

Wubbo en Samuël, twee ex-daklozen die over tien dagen de Barrel Challenge richting de Noordkaap gaan rijden, zijn er bijna klaar voor. Het oude vrachtwagentje uit 1996 die ze op de kop hebben getikt is de laatste weken onder handen genomen en wordt vandaag voorzien van stickers van sponsoren.

“We rijden voor het project “Mien aign hoes” van de stichtingen Terwille, Limor en WerkPro. We willen 15 duizend euro bij elkaar krijgen om gereedschap te kopen voor het project waarbij ex-daklozen weer een eigen huis kunnen krijgen”, vertelt Wubbo, zelf vroeger ook een dakloze.

Mien aign hoes”is een Gronings project voor dak- en thuislozen die geen huis meer kunnen krijgen. Via dit project krijgen ze een laatste kans en een eigen huis. Ze moeten aan drie voorwaarden voldoen en dat is de huur op tijd betalen, geen overlast veroorzaken en de deur open doen voor begeleiding.

OOGTV gaat de Wubbo en Samuël tijdens de barre Barrel Challenge volgen met regelmatige updates op de site en op TV. De Barrel Challenge start maandag 24 juli.