Barrel-boys vertrokken voor eerste etappe Barrel Challenge

Vanaf een parkeerplaats bij een hotel in Exloo vertrokken vanmorgen de ex-daklozen Wubbo en Samuël voor de eerste etappe van de Barrel Challenge naar de Noordkaap. De eerste etappe voert de mannen via Duitsland en Denemarken naar de eerste overnachtingsplaats in Zweden.

Rond half acht deze ochtend staan de deelnemers met hun barrels klaar. Eerst moet iedereen zich melden bij de wedstrijdleiding waar ze de “rally” bordjes, stickers van de Barrel Challenge en de route krijgen. Terug bij de auto tikt Wubbo direct het reisdoel van deze dag in de TomTom. “Jammer genoeg gaat de software van dit ding maar tot en met Denemarken. Daarna moeten we het doen met de navigatie op mijn telefoon. Ik hoop dat dat werkt”, zegt hij lachend.

Samuël is volgens eigen zeggen klaar voor de trip die twee weken duurt en waarbij ruim 7000 kilometer moet worden afgelegd. “We zijn gisteren uit Groningen vertrokken om al rijdend te kijken of alles het goed doet. En dat is dus zo. Vannacht hebben we hier op de parkeerplaats in Exloo overnacht. Wel hebben we slecht geslapen want de nieuwe bedden in ons barrel zijn wel even wennen”, vertelt Samuël.

Met deelname aan de Barrel Challenge willen de mannen 15.000 euro inzamelen voor de projecten Mien Aign Hoes en Mien Boan waarbij (ex) daklozen geholpen worden hun leven weer op de rails te krijgen.

De komende twee weken worden de Barrel-boys gevolgd door OOGTV en zullen er regelmatig updates te zien zijn op de site en op TV. Op de Facebookpagina van Wubbo en Samuël staan ook regelmatig verhalen van de reis naar de Noordkaap.