Zaterdag Special Olympics met 700 sporters

nieuws

Zaterdag zijn de Special Olympics Regionale Spelen Groningen, waar 700 sporters met een verstandelijke beperking aan deelnemen. In dertien takken van sport wordt gestreden om de medailles: atletiek, basketbal, bocce, bowlen, judo, korfbal, paardrijden, tafeltennis, tennis, voetbal en zwemmen.

Ook zijn er programma’s voor sporters voor wie de wedstrijdsport vanwege hun beperking niet haalbaar is. Er doen 200 sporters meer mee dan bij de vorige editie. Nieuw dit jaar is dat er op vrijdag ook al een sportdag plaatsvindt, waar bijna 450 leerlingen van het speciaal onderwijs aan deelnemen.

De sporten vinden plaats in de stad, op de locaties van de RUG/ACLO, Atletiekbaan Stadspark, Zwembad De Parrel, Bowlingcentrum Groningen. Het paardrijden vindt plaats bij Manege Lipizza in Veendam. De wedstrijden duren van 10.30 uur tot 17.00 uur en zijn gratis toegankelijk voor publiek. Het evenement start om 9.00 uur met een spectaculaire openingsceremonie in het Willem Alexander Sportcentrum.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *