Groningers gebruiken afvalappels om cider te maken. Je overschot aan appels inleveren en een paar maanden later flessen appelcider weer ophalen. Met dat idee willen de Groningse Marijke Menninga en Marleen van der Heide iets doen aan de duizenden kilo’s appels die ieder jaar weer worden weggegooid.
Samen met drie vrienden bedachten ze ‘Doggerland Craft Cider’, een Groninger cider gemaakt van afvalappels. De appels komen van particulieren die hun overschot aan fruit kunnen inleveren bij Doggerland. Na een paar maanden kan de cider, gerijpt en gebotteld, weer worden opgehaald.
Om aan de benodigde opstartkosten te komen is een crowdfund-actie gestart. Hiermee is inmiddels het streefbedrag van 7.500 euro opgehaald.
De 46-jarige Curt E. is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor de moord op zijn…
Het gemeentebestuur heeft drie toekomstperspectieven voor de Hortus Botanicus in Haren vastgesteld. De gemeenteraad kan…
WIJ Groningen organiseert komende woensdag 10 december een lichtjeswandeling in de Schilderswijk. De deelnemers ontdekken…
Agenten hebben woensdagavond tijdens een verlichtingscontrole in Paddepoel een 15-jarige jongen aangehouden die een machete…
De voormalige Poelepoort in Groningen staat afgebeeld om de nieuwe Zilveren Dukaat van de Koninklijke…
De raadsfracties van CDA en D66 maken zich zorgen over de toename van de bijplaatsingen…