Ex-daklozen rijden in barrel naar de Noordkaap

Twee ex-daklozen rijden binnenkort in een oude truck naar de Noordkaap en weer terug. Ze doen mee aan de Noordkaap Barrel Challenge. Wubbo en Samuël zijn nu druk bezig om hun wagen uit 1996 om te bouwen tot camper. Ze willen met de slopende trip geld ophalen voor het project “Mien Boan”.

“We hebben de voorbank uit de cabine getrokken en er twee comfortabele Volvo stoelen ingezet. Het is toch 8000 kilometer en om dat vol te houden moeten we wel lekker zitten”, vertelt Wubbo terwijl hij behendig de truck bestuurt.

Zijn vriend en mede bestuurder Samuël vertelt over de achterkant van het vrachtwagentje: “Er moet nog een hoop gebeuren. Zo komt er een stapelbed en een toilet in. We hebben al een luifel aan de buitenkant gemonteerd zodat we relaxed op de campings bij onze wagen kunnen zitten”.

Beide mannen hebben deelgenomen aan het project “Mien Aigen Hoes”. Een groep daklozen bouwde toen een oud studentenhuis om tot een woonplek voor ex-daklozen. Nu volgt het volgende project “Mien Boan” waarbij mensen op weg worden geholpen om weer een baan te vinden.

De Noordkaap Barrel Challenge duurt van 24 juli tot en met 6 augustus.