RUG heeft taalbarrière voor buitenlandse studenten

nieuws
foto: Bob de Vries

Studenten met een internationale achtergrond moeten zich net zoveel thuis voelen aan de Rijksuniversiteit als Nederlandse studenten. Dat lukt volgens Letteren Vooruit nu niet goed, vanwege de taalbarrière.

Letteren Vooruit is de grootste studentenfractie in de faculteitsraad. Internationale en Nederlandse studenten kunnen alleen op gelijke voet staan als ze ook dezelfde mogelijkheden hebben om zich uit te spreken over de gang van zaken aan de universiteit. Hierbij hoort dat ze ook optimaal kunnen deelnemen aan discussies in de faculteitsraad, als ze verkozen worden.

Dit is momenteel echter niet mogelijk, omdat veel stukken van de RUG alleen in het Nederlands beschikbaar zijn. De fractie heeft de kwestie afgelopen vrijdag aangehaald in een vergadering met het faculteitsbestuur.

Deel dit artikel: