‘De Huismeesters’ belooft verbetering in Selwerd

nieuws

Bewoners van huurwoningen in de wijk Selwerd van ‘De Huismeesters’ zijn het spuugzat. De huurders zitten al jaren met de handen in het haar als het gaat over schimmel, vocht en kou. Sommige huurders geven zelfs aan last te krijgen van de gezondheid.

SP fractievoorzitter Jimmy Dijk heeft dinsdagmiddag een zwartboek met foto’s overhandigd aan woningcorporatie ‘De Huismeesters’.

“Wij hebben zojuist de gegevens (zwartboek) van de bewoners van Selwerd in ontvangst genomen,” zegt de woordvoerdster van De Huismeesters. “Wij nemen deze klachten over vocht en schimmel en onze bewoners serieus. Wij gaan daarom goed kijken naar de problemen in de woningen in Selwerd. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners goed en gezond wonen.”

“Wij hebben met de bewoners afgesproken dat wij over drie weken een stappenplan met elkaar doornemen. Tijdens het bezoek hebben de bewoners de volgende drie punten aan de orde gesteld: betere isolatie, ventilatie en verlaging van de huren.”

De bewoners worden vertegenwoordigd door een bewonerscommissie bestaande uit vijf afgevaardigden uit de verschillende straten.

Deel dit artikel: