Veel leeftijdsdiscriminatie in Groningen

nieuws
foto van Flickr, pedrosimoes7

Eén op de zes inwoners van de provincie Groningen voelde zich in de afgelopen twaalf maanden gediscrimineerd. Dat blijkt uit onderzoek. Het percentage van 17 is even hoog als bij een vorig onderzoek in 2012.

Voor de derde keer in acht jaar is er onderzoek gedaan naar het discriminatieklimaat in Groningen. Discriminatie komt in alle leeftijdsgroepen ongeveer even vaak voor. Bovenaan staat leeftijdsdiscriminatie, gevolgd door discriminatie op basis van geslacht. De uiting van discriminatie is veelal ongelijke behandeling, schelden en discriminerende opmerkingen.

In de hele provincie Groningen is er wel eens sprake van discriminatie, in de provinciale gemeenten minder vaak dan in de stad Groningen. De allochtone inwoners ervaren vaker discriminatie dan autochtonen. Dit was in eerdere jaren ook zo, maar de verschillen nemen toe.