Sem Schilt kickbokst op Noorderpoort

Gezweet werd er donderdag op het Noorderpoort College aan de Pop Dijkemaweg. Niemand minder dan Sem Schilt kwam langs om een workshop kickboksen te geven. “Echt heel erg vet!”

“Wij organiseren deze week een zogenaamde cultuurweek”, vertelt Hans Laan van het Noorderpoort. “De week is bedoeld voor onze tweehonderd entree-studenten. Dit zijn studenten die zonder diploma van het voortgezet onderwijs of de praktijkschool zijn gekomen, en hier de kans krijgen om te slagen voor de niveau 1-opleiding waarna ze verder kunnen studeren. Omdat dit traject individualistisch is, en de studenten niet met alle jaargenoten in contact komen organiseren we deze week waarbij samenwerken een belangrijk doel is.”

En daarom gebeurt er van alles tijdens de week. Het verven van kunstwerken, het componeren van muziekstukken en een workshop van Sem Schilt. “Heel erg leuk”, zegt Lorenzo. “Ik heb geleerd van hem welke houding je moet aannemen, we hebben gekickbokst, maar ook hebben we een estafette gedaan. Heel erg leuk om een les van hem te krijgen.”

Ook Laan is enthousiast over de week. “Ons doel is gewoon geslaagd. Leerlingen die elkaar normaliter nooit zouden op zoeken praten nu met elkaar, en zoeken de samenwerking. Echt geweldig. Ik ben een blije docent.”