Pegida wil demonstreren in binnenstad

nieuws
Foto: Pegida Nederland

De anti-islambeweging Pegida wil op 9 april gaan demonstreren in Groningen. Dat heeft Pegida per twitter bekendgemaakt.

Pegida ontstond in Duitsland en keert zich tegen de groeiende invloed van de Islam in Europa, en het grote aantal asielzoekers in ons land. De gemeente heeft een verzoek gekregen om de demonstratie en protestmars door de binnenstad toe te staan. Het stadsbestuur gaat hierover in overleg met politie en Justitie.

Op de website van Pegida Nederland wordt de demonstratie aangekondigd.

Deel dit artikel:

  1. Jouw stad? Haha, goeie!

   Maar de “stad uit jagen” toont het gelijk van Churchill maar weer aan. Hij zei toch dat fascisten zich in de toekomst anti-fascist zouden noemen?

   Zoals Jeroen Dijsselbloem onlangs bij Dit is De Dag (Thijs van den Brink) toegaf dat analyses van Pim Fortuyn klopten, zo zal een groot deel over pak-em-beet vijftien jaar Pegida gelijk geven. Maar dan is het te laat. Leven we in permanente noodtoestand met “Big Brother tot de Max” en met orde-robots en orde-drones in elke straat.

   Bilderberg – rest van de mensheid. 1 -0. (Einduitslag)

   1. Fascisten mag je tegenwoordig geen fascist noemen want dan worden ze boos. Geert Wilders is potentieel even erg als Adolf Hitler. Dat is geen demonisering, dat is een gewoon de waarheid. Als je geen fascist genoemd wilt worden dan moet je je gewoon niet als een fascist gedragen. De PVV noemt de Islam fascisme, dus volgens jouw kromme redenatie zijn het toch fascisten. Je moet begrijpen wat fascisme is om het niet te zijn. De PVV begrijpt duidelijk niet wat fascisme is.

 1. Ook deze stemmen moeten gehoord worden en de Islam is met zijn dogma’s zeker een bedreiging voor de verworven vrijheden die wij in dit deel van de wereld voor gewoon zijn gaan zien.

  Sowieso moet de godsdienstvrijheid in dit land gelijkgetrokken worden met alle andere vrijheden. Want nu mag je meer als het vanuit een geloof is, zoals het uitsluiten en onderdrukken van bepaalde seksen en seksuele voorkeuren.

  En als we nu niet beginnen met het inperken van de groeiende macht van de Islam is het zo meteen te laat. Zijn we net goed en wel vrij van het juk van het christendom komt via de achterdeur weer hetzelfde binnen.

  1. Arne

   Waarom altijd die malle gelijktrekking met het Christendom?

   Lees de fundamenten van Christendom (Leer van Jezus Christus in het Nieuwe Testament) en Islam (Koran, Soera, Hadiths) en zie hoe onnozel het is om Islam en Christendom gelijk te trekken.

   En waarom is het dat regressief links (de zich moreel superieur wanende struisvogel) vervolgens na die absurde gelijktrekking, zo verschillend reageert op Christendom en Islam?

 2. Heb je daar in Brabant dan last van Marcus? Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, ook in Groningen. Ik heb je geen negatieve uitlatingen horen uiten, toen aanhangers van o.a. Slavyna Simons en de drie van Erdogan de straten in dit land en deze stad (en wellicht ook jou Brabantse land) onveilig maakten met hun populistische anti-discriminatie en/of islamitische propaganda.

  1. Middenweg.

   Ik denk niet dat Marc drie Islamitische landen zonder autocraat/dictator (!) kan opnoemen waar minderheden niet vervolgd/gemarginaliseerd worden.

   Als echte oikofoob zal hij met het vreselijke onnozele argument komen dat in de Christelijke wereld ook pas enkele decennia fatsoenlijk gaat.

   Alsof er een vergelijkbaar ontwikkelingsgeschiedenis bestaat. Alsof het Nieuwe Testament (en ook Oude, zie het boek Job) niet gekenmerkt wordt door menselijke twijfel en zelfs discussie met G*d (zelfs Jezus begint in Getsemane te twijfelen) terwijl in de Islam op twijfel/discussie (Fikh o.i.d) zoals in veel zaken in dat geloof de doodstraf staat.
   En alsof de Kerk en Christenen niet vrijwel de hele geschiedenis tegen de klip en klare Liefdesboodschap van G*d (geopenbaard door Zijn Zoon) zijn ingegaan, terwijl volgens de belangrijkste Soennitische universiteit (Cairo) ISIS zich wel aan de pure rechte (Salafi) Islamitische leer houdt.

   Ten slotte. De moslims die zich wel tolerant opstellen jegens minderheden/anderen zijn Sjiieten, Alevieten, Alewieten en (Soennietische) Soefi’s. Voor mij harte welkom. Hierin verschil ik dus met Wilders/Pegida.

 3. Dit soort neofascisten is van een heel ander slag dan DENK of andere splintergroepjes.
  Ik kan me niet voorstellen dat ze meer dan enkele tientallen mensen op de been weten te krijgen met hun racistische praatjes.

 4. Nu ben ik links georiënteerd maar vrijheid van meningsuiting en je mening mogen uiten, het recht op demonstreren moet toch van iedereen zijn. Niet enkel voor de mensen waar je het mee eens bent? Ik bedoel anders zouden we een partij als DENK of artikel 1 ook moeten opheffen omdat deze racistisch zijn en mensen tegen elkaar uitspelen/opzetten?

  Op tv noord staat trouwens dat men verwacht dat tegenstanders van pegida de orde willen verstoren en dat het daarom misschien niet door gaat. Dat geeft toch wel te zeggen hoe “mijn” achterban achter de vrijheid van meningsuiting staat. Ben ik dan ook niet mee eens. In een vrijheid moeten alle meningen gehoord worden.

 5. Het blijft raadselachtig hoe sommigen menen met kromme rederingen enige sympathie te voelen voor dit soort foute neonazistische groepjes.
  Wellicht dat er een paar malloten uit Oude Pekela en wat Duitsers op af komen en wat PVV’ers. Verstandige mensen laten zich niet in met dit soort gekken.
  Ik heb er geen moeite mee wanneer ze willen demonstreren, dan wordt ook duidelijk dat dit soort bewegingen op weinig steun kan rekenen in Groningen.

 6. Tja, wat moet Pegida in 1 van de witste steden van Nederland, waar Zwarte Piet (nog) vrij kan rondlopen. Valt me altijd wel op dat de zogenaamde linkse groepen, of (ex) Rara leden van Groenlinks vaak meer geweld gebruiken. Deze groep trekt altijd weinig publiek, merendeels linkse relschoppers. Pegida zelf staat niet bekend, de linkse rakkers die erop af komen wel, die hebben al zelfgemaakte bommen in Amsterdam neergelegd om de boel te verstoren…

  Maar is natuurlijk ook aan de overheid te wijten. Al 50 jaar een tekort aan (huur)woningen. En plots kunnen er opeens versneld 6000 extra woningen gebouwd worden voor vluchtelingen en het jaar erop ook. Voor Nederlanders is het moeilijk, moeilijk, moeilijk doen.

  En laten we eens kijken naar Heilige Obama. Wilde geen grondtroepen in Syrie inzetten, maar wel ‘moderate’ rebellen financieren met flinke pakken geld, totdat die opeens ook gewoon terroristen bleken. En dan moet je een kijken hoeveel vluchtelingen Amerika opnam, grotendeels door zijn eigen beleid veroorzaakt, een druppel op een gloeiende plaat. Nog geen 100.000 Syriers naar de USA, Europa kan Obama’s heilige shit opruimen. En dan noemt Jesse zich de Obama van Nederland, die wil helemaal niet meer investeren in het leger of acties in Syrie tegen IS. Die vindt het genoeg als men pang-pang roept. Met zelf bommen maken en aanslagen plegen heeft Groenlinks minder moeite, daarvoor hoef je alleen maar even op Duijvendak en Rara te googlen. Er is zelfs weleens een bom aangetroffen bij die jongerenbeweging van Groenlinks, DWARS

  1. Willem123

   Over Obama en Syrië. Die wilde een Soennitische staat in Syrië creëren. Om de as Teheran – Bagdad – Damascus te slopen. Hillary wilde dit om een gaspijplijn voor de Qatarse sponsoren van de Clinton Foundation (=Mafia) mogelijk te maken. Reden voor Obama om dat ISIS te bagatelliseren, en amper aanpakte. Sterker: een belangrijke verdedigende Syrische positie van de al jaren door ISIS belegerde Syrische stad Deir Ezzour, werd op 17 september 2016 door een Amerikaanse luchtaanval een uur lang aangevallen. Ruim honderd dode Syrische soldaten. Zogenaamd een vergissing.

   Opvallend hoe snel ISIS terrein verliest sinds Obama plaats maakte voor Trump, en dat Trump van de pers daar geen enkele credit voor lijkt te krijgen. Op MSM vrijwel niets over het snelle ineenstorten van het kalifaat.

   Over GroenLinks en fascistische voorkeur voor grijpen naar geweld, google het Gooise meisje Anne Fleur Dekker. Deze wilde 500 stenen naar Wilders gooien (en was voorzitter van een kiescommissie bij de laatste Tweede Kamer-verkiezingen).
   Of google de paniek op het Rotterdammse hoofdkantoor van GroenLinks toen Pim Fortuyn op het mediapark lag te sterven.

 7. Heeft niets met sympathie van doen Sjaak, iets wat jij zelf ook drommels goed beseft. Het mag enkel niet zo zijn dat populistische predikers als Slavyna Simons en de drie spreekbuizen van Erdogan, welke nu onder de naam Denk, 3 zetels in de kamer hebben weten te bemachtigen, wel alles mogen en kunnen zeggen.

  Persoonlijk vind ik het een schande dat men de door mij aangehaalde lieden überhaupt welke vorm van spreektijd dan ook geeft, maar ook daar heb ik mij bij meer te leggen in dit nu nog enigszins democratisch te noemen land.

  1. Wanneer mensen democratisch zijn gekozen dan is het geen schande dat ze ook spreektijd krijgen. Dat is inherent aan democratie en dat is natuurlijk geen schande.
   De inhoud van opmerkingen kan wel schandalig zijn maar dat is natuurlijk een persoonlijke inkleuring.
   Gelukkig trappen weinig mensen in de praatjes van neofascisten als Pegida. Nog teveel (voor een deel het dommere deel van de bevolking, imho) mensen denken dat Wilders ook maar iets positiefs kan betekenen. Bijzonder dat het hij nu ook alweer de eerste was die een verkiezingsbelofte brak (‘ik ga nooit met Mark Rutte regeren’) net als de vorige keer (‘de AOW mag toch wel verhoogd worden’). Raar dat veel mensen in de praatjes van dit soort gemankeerde leugenaars trappen.

 8. Jack, Wilders is ook een politicus. Verbloften breken, maar dat kan ook niet anders in een meerpartijenstelsel. Alle politci doen dat en dan heet het plots; verantwoording nemen, we doen het voor het vaderland, voor het Nederlands belang, bla bla bla, voor het pluche. Zo hebben PvdA en VVD samen weer heel wat beloftes gebroken. Bijvoorbeeld steun aan de Grieken. Dat was overigens geen steun aan de Grieken, de bevolking heeft erniets van gezien. Het was om banken uit te kopen en de schulden die Griekenland aan banken had over te nemen.

  Geen enkele partij zal kunnen regeren zonder beloften te breken. Ik ben tegen de Euro en wil een mogelijkheid dat er een referendum is om uit de EU te stappen of om bindende referenda te organiseren. Maar ik weet nu al dat de partij die dat in het programma heeft het (nog) niet kan waarmaken. Teveel EU partijen in de politiek. Dat terwijl als men individueel een referendum zou organiseren om uit de EU te stappen er eerder een meerderheid is. Die politieke programma’s zijn nooit helemaal afgestemd wat de kiezer wil. Daarom zijn referenda veel democratischer.

  1. Wilders gedraagt zich als een antipoliticus die voortdurend beweert dat hij het anders aan gaat pakken. Dan valt het breken van beloftes heel wat meer op dan bij anderen.
   Dat je compromissen moet sluiten is logisch maar dat je harde beloftes verbreekt is heel iets anders.
   En dan zijn er altijd nog lieden die achter dit soort valse profeten aanlopen.

 9. Vreemd dat mijn goed beargumenteerde reactie op Willem123 waarin ik onder ander via het Deir Ezzour Massacre aan toon dat Obama/Killary stiekem ISIS wel een kalifaatje in Oost-Syrie (en Anbar in Irak) gunde, niet geplaatst wordt.

  Of is de relatie tussen GroenLinks en politiek geweld iets dat iemand bij OOG liever niet ziet?

  Fijne “democratie” leven we in.

 10. We zullen het zien, kijken of de linkse relschoppers het weer voor elkaar krijgen door met geweld en onrust te dreigen dat de demonstratie niet doorgaat. Ik wou dat er eens lieden opstonden als de extreme Turkse organisaties gaan demonstreren… maar dat zal wel niet. Ze gebruiken wel dezelfde tactieken.

  Pegida stelt toch weinig voor. Die man is zo dom dat hij denkt dat het helpt als hij zegt dat hij op Wilders stemt. Dat schrikt meer mensen af dan dat hij ze kan overtuigen. Van mij mag Pegida demonstreren, vaak maar een handjevol mensen. Als extreem nationalistische Turken mogen demonstreren, waarom extreem linkse Nederlanders dan niet…

 11. De Linkse wereld bestaat uit idioten, die totaal de weg kwijt zijn geraakt.In de ogen van de linkse minkukels is hen alles toegestaan om hun mening te verkondigen.Wijk je daar van af, dan kan je een baksteen in je bek krijgen, een molotovcocktail in jouw huis of auto óf een kogel door je hoofd.Tijdens de G20-top trokken honderden linkse demonstranten rellend door de stad Hamburg en lieten een spoor van uitgebrande auto’s en geplunderde winkels na.Honderden agenten zijn gewond door linkse lozers,na te zijn bestookt met molotovcocktails en meer.Zelfs mensen die Theo van Gogh wilden herdenken waren niet veilig voor ze en werden met stenen bekogeld en een restaurant in gejaagd door deze fascisten.Gematigd linkse partijen distantiëren zich nog steeds niet van extreemlinkse partijen. Dat is vooral omdat ze deze activisten zien als idealisten, waarmee ze dezelfde doelen delen en alleen mee over van mening verschillen over of en hoe die zijn te bereiken…

  1. Tuurlijk Max. Als je niet rechts bent ben je een minkukel en een idioot, geen echt mens of zo maar een minderwaardig wezen dat jij met je Rechtsvaardigheid de les mag lezen wen ook mag oppakken en opsluiten en uitroeien want zo ben je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *