Top Sportdag in Alfa-college

Het sportcentrum bij het Alfa-college in Groningen was woensdag het toneel van de eerste top sportdag van de zes gezamenlijke Energy Valley Topclubs. 150 kinderen konden meedoen aan clinics die werden gegeven door spelers van FC Groningen, GIJS, Nic, Lycurgus, GHHC en Donar. 

De clinics bestonden uit diverse sporten. De lichamelijk beperkte kinderen hadden een eigen zaal en deden onder andere rolstoelbasketbal. Stichting BEA verzorgde in deze zaal voor de sporten. Het plan voor deze sportdag lag al een poosje klaar, en er is zelfs al een voorganger van. In samenwerking met ALO studenten van de Hanzehogeschool en alle profclubs is deze top sportdag georganiseerd. De bedoeling is dat dit een jaarlijks evenement wordt.

Partners van deze dag zijn Fonds Gehandicaptensport, Noordlease, Alfa-college, Huis voor de Sport Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Stichting BEA en Energy Valley Topclub.

 

Deel dit artikel:

  1. Anoek en Chris: TOP! Wat een blije reacties van al die kinderen. Ook de ouders waren bijzonder enthousiast. Een dergelijk festijn moet volgend jaar zeker navolging krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *