SP: Heeft stad zure nasmaak over komst Primark?

nieuws
Primark

De SP is verbaasd dat het stadsbestuur van Groningen nog niet heeft gereageerd over de vele klachten van (ex) werknemers van Primark in winkelcentrum Westerhaven.

Na berichtgeving van RTV Noord over allerlei misstanden bij de kledingketen regende het landelijk klachten bij de vakbonden over Primark over werkdruk, intimidatie en negeren van ziektemeldingen.

De SP vraagt zich af of het stadsbestuur geen zure nasmaak aan Primark heeft overgehouden, omdat het veel inspanningen heeft gedaan rond de komst van het bedrijf.

Ook wil de SP weten of het beloofde aantal van honderd arbeidsplaatsen voor mensen met een uitkering bij Primark is gehaald.

Deel dit artikel:

  1. De gemeente Groningen heeft met een gunstige financiële regeling er voor gezorgd dat Primark zich in Groningen zou vestigen. Hoe deze regeling er exact uit ziet en hoeveel geld men heeft ‘geïnvesteerd ‘ is niet nieuwswaardig? Was deze regeling wel een geoorloofde regeling en is de gemeente hierbij niet ihaar boekje te buiten gegaan? …..

  2. Heel veel inwoners van de stad Groningen hebben een nare nasmaak over de SP. Met veel tam tam werden ze aangekondigd in de jaren 80. Ondertussen is ook de SP het pluche niet vreemd. En keren ze zich tegen de inwoners, waarvan ze dachten voor hen op te komen. Helaas! De tijd heeft het zo onderhand geleerd. Ook de SP in de stad Groningen is geen lang leven meer beschoren in de stad Groningen,

  3. Natuurlijk belachelijk dat grote internationale ketens voordelen krijgen en de kleine ondernemer het alleen maar lastig wordt gemaakt. Maar een SP die plots begint te roeptoeteren….. Als we de SP het beleid voor winkels laten opstellen met al hun anti-reclame regels en toeslagen, dan staan er zo 500 man op straat en is de kleine ondernemer de lul.

  4. Natuurlijk wil wethouder Van Keulen (VVD) – die het uiteraard wel tot ‘zijn’ verdiensten rekent dat Primark zich hier vestigt – hier niet op reageren. Als rechtgeaarde VVD’er heeft hij helemaal niets op met werknemersrechten. Maar boven alles wil hij dat zijn wethouderschap een smetteloos succesverhaal wordt.

    Wat dat betreft gedraagt van Keulen zich precies hetzelfde zoals die andere liberale wethouder, Ton Schoor, dat doet omtrent de problemen met de huishoudelijke hulp. Alles wat een smet op het wethouderschap kan werpen, wordt stug ontkend en genegeerd. Beide heren hebben ambities die veel verder gaan dan Groningen.

    We zullen eerst de Tweede Kamerverkiezingen en de uitkomst van de coalitie-onderhandelingen moeten afwachten. Pas wanneer zeker is dat Knabbel en Babbel daar geen enkele rol in spelen, zullen deze twee misschien hun verantwoordelijkheid nemen en zaken durven te benoemen.

  5. De gemeente gaat niet over de arbeidsomstandigheden bij bedrijven als Primark. Werknemers met klachten moet zich bij de vakbond of bij de arbeidsinspectie melden. Dat is de enige manier om verwerpelijke bedrijven als Primark aan te pakken. Ze verkopen waardeloze produkten tegen lage prijzen. Dat laatste gaat natuurlijk ten koste van de arbeidsvoorwaarden en de omstandigheden in de fabrieken in de derde wereld waar de produkten in elkaar geknoeid worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *