Half maart definitief plan voor bedrijvigheid op en rond luchthaven Eelde

nieuws
Bron foto: Bitfreak / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

Harm Post komt half maart met een definitief plan om de bedrijvigheid rondom Groningen Airport Eelde te verbeteren en hoe het bedrijfsleven kan bijdragen. Dit maakte hij vandaag bekend in het Radio Drenthe programma Cassata.

Harm Post is de vertrekkend directeur van Groningen Seaports.  De aandeelhouders hebben zijn hulp ingeroepen om ervoor te zorgen dat de bedrijvigheid rond het vliegveld groeit. Er is vanuit de aandeelhouders een investeringsplan van 46 miljoen euro, maar dan moeten de bedrijven wel meedoen. In het radioprogramma van RTV Drenthe vergeleek hij de plannen met een vliegtuigje met vier vleugels en een staartje.

Vleugel 1 is het creëren van meer bedrijvigheid in aankomst-en vertrekhal. In vleugel 2 wordt het gebied rondom het vliegveld verder ontwikkeld. In de derde vleugel wordt nagedacht om meer te doen voor de douane, dus voordat je bent ingecheckt. In vleugel 4 wordt een app ontwikkeld, waardoor je snel kunt zien hoe de reistijd naar een locatie zich verhoudt tot bijvoorbeeld Schiphol. De staart bestaat uit een groep ondernemers die de brandweer goedkoper willen organiseren. Bijvoorbeeld door het bouwen van de nieuwe brandweerkazerne over te nemen van de overheid.

De aandeelhouders zijn de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Groningen, Tynaarlo en Assen.

Bron: RTV Drenthe