Brand meester op Gideonweg

De brand op het terrein van een autosloopbedrijf aan de Gideonweg is intussen onder controle. Dat meldde woordvoerder Frits Wessels donderdagochtend in de OOG Ochtendshow.

Bij de brand, die woensdagavond rond 22.00 uur uitbrak, kwam veel rook vrij. Meetploegen hebben onderzocht wat de gevolgen hiervan waren, maar de rook heeft geen gevaar voor omwonenden opgeleverd. De auto’s op het terrein hadden geen olie of brandstof meer in de tanks en de rook ging recht omhoog, waardoor de gevolgen minder groot waren.

Over het terrein lopen hoogspanningskabels, die uit voorzorg stroomvrij zijn gemaakt door netwerkbeheerder TenneT. De kabels zijn echter niet gebroken, wel onderzoekt de netwerkbeheerder de schade door de brand.

De brandweer verwacht nog enige uren bezig te zijn met nablussen. Over de oorzaak van de brand is volgens woordvoerder Wessels nog niets bekend.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *