Uitslaande brand bij autosloperij Gideonweg

Op het terrein van een autosloopbedrijf aan de Gideonweg heeft woensdagavond een uitslaande brand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij waardoor buurtbewoners via een NL-Alert werden opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden.

De brand werd even na 22.00 uur gemeld waarop de Groninger brandweer uitrukte met een bluswagen en een hoogwerker. Bij aankomst troffen de brandweerlieden een flinke stapel auto’s aan die in brand stonden. Hierop werd ook de assistentie van een schuimblusvoertuig ingeroepen. Vanaf enkele honderden meters afstand zagen fotografen van de incidentenwebsite 112groningen.nl een flinke vuurkolom boven het terrein.

Rond 22.40 uur werd de hulp ingeroepen van een tweede bluswagen en een extra hoogwerker. “We gaan proberen om de brand van twee kanten te bestrijden”, aldus woordvoerder Anouk Bruintjes van de brandweer. “Bij de bestrijding van het vuur moeten we voorzichtig zijn omdat er over het terrein een hoogspanningsleiding loopt. Een expert komt ter plaatse om ons te adviseren hoe we dit het beste aan kunnen pakken.” Een aantal woningen op een woonwagenkamp die in de buurt van de brandhaard staan werden ontruimd.

23.50 uur:
De brandweer heeft opgeschaald naar GRIP1. “Dit betekent dat alle belangrijke functionarissen zoals medewerkers van energiebedrijven maar ook leidinggevenden bij de politie, brandweer, GGD en ook de burgemeester ingeseind worden. We hebben dit gedaan vanwege de roetdeeltjes die bij de brand vrij komen en die toch wel in een groter gebied terecht komen dan wij verwacht hadden.”

00.25 uur:
“Bij de brand komt veel rook vrij”, meldt de woordvoerster. “Buurtbewoners in de omgeving wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.” Om dit bij de mensen kenbaar te maken is er een NL-Alert verstuurd.

00.45 uur:
Voor het meten van eventuele schadelijke stoffen die vrij komen bij de brand komen ook de meetploegen van Ten Boer en Haren ter plaatse. Deze brandweermensen gaan in de buurt van de brand metingen uitvoeren of er schadelijke stoffen vrij komen, en zo ja, welke.

01:30 uur:
De Groninger brandweer is op dit moment met zo’n dertig brandweerlieden aanwezig om het vuur te bestrijden. De verwachting is dat dit nog een groot deel van de nacht gaat duren.

01.55 uur:
Zoals het nu lijkt zijn tientallen sloopauto’s door de brand verwoest geraakt.

De brandweer verwacht dat men nog zeker enige uren bezig zal zijn om het vuur onder controle te brengen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Foto: Sander Graafhuis – 112groningen.nl
Foto: Sander Graafhuis – 112groningen.nl
Foto: Sander Graafhuis – 112groningen.nl
Foto: Sander Graafhuis – 112groningen.nl
Foto: Sander Graafhuis – 112groningen.nl
Foto: Sander Graafhuis – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

  1. Ik krijg ineens voor’t eerst een alarm bericht binnen op m’n mobiel.. ivm de brand. Toch netjes! Succes en welterusten! Groetjes vanuit de Nachtegaalstraat Oosterpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *