Reddingsbrigade oefent op het ijs

nieuws
Foto: Groninger Reddingsbrigade

Leden van de Groninger Reddingsbrigade hebben woensdagavond het winterse weer aangegrepen om te oefenen op het ijs. “We kregen spontaan het idee om na jaren weer eens een ijsoefening te doen.

Ondanks dat het ijs voor schaatsers nog lang niet dik genoeg is, kon de Reddingsbrigade verschillende onderdelen beoefenen. “Bijvoorbeeld hoe je je gewicht het beste kunt verdelen over het ijs om een drenkeling te bereiken of hoe je een drenkeling uit een wak trekt zonder zelf ook in het wak te belanden”, aldus Marte Smit van de Brigade. “Er werd gewerkt met aangelijnde redders, een bergingsbrancard om aan te reiken aan de drenkeling en een methode waarbij de redder zijn voeten onder de oksels van de drenkeling steekt om de drenkeling uit het wak te trekken. Dit alles natuurlijk met een lifeguard op de kant die de redder en drenkeling tezamen kon terug trekken naar de kant.”

Dankzij de oefening is de Reddingsbrigade goed voorbereid op eventuele calamiteiten mocht de winter de komende periode doorzetten.