De Stalinski’s maken verhaal over toekomstige huiskamer van de stad

Cultuurwethouder Paul de Rook interviewt De Stalinski’s over hun verhaal in het roze hoekpand op de Grote Markt.

De binnenstad van Groningen maakt veranderingen door: de nieuwbouw van de oostwand van de Grote Markt en daarachter het Groninger Forum. Het Centrum Beeldende Kunst Groningen vroeg striptekenaars die veranderingen te verbeelden op de bouwschutting rondom de nieuwbouw.

In de zesde strip van deze estafette staan De Stalinski’s stil bij de toekomstige huiskamer van de stad: het Groninger Forum. Twee verhaallijnen lopen door elkaar: je ontmoet de toekomstige Forum-bezoekers en prins Tammo is op zoek naar zijn Tinder-date.

De Stalinski’s zijn de zussen Anne en Eva Staal. Wat hen bindt, is een grote fascinatie voor van alles: van de plaatselijke supermarkt tot dr. Phil. De onderwerpen zijn vaak alledaags en worden voorzien van een Stalinski-sausje.