Campagne “fiets verlicht” begonnen

nieuws
Foto: everystockphoto.com/photo.php?imageId=272785&searchId=9399975c54855248015e52493aba0a5d&npos=9#tab-license

Verkeerswijzer Groningen start een campagne om in het donker met goed licht te fietsen. De komende twee maanden wordt op verschillende manieren aandacht gevraagd voor fietsverlichting.

Op tachtig fietspaden door de hele provincie komen krijttekeningen met de boodschap “Fiets Verlicht”. Ook staan er borden langs de weg en zijn posters verspreid bij scholen, bibliotheken, gemeentehuizen en politiebureaus.

Veilig Verkeer Nederland houdt in november en december acties op drukke fietspaden. Daarbij worden fietslampjes en folders uitgedeeld. Kapotte verlichting kan ter plekke worden gerepareerd. Bovendien houdt de politie tijdens deze periode extra controles.