Basisschool De Zaaier wint E-waste race

De leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool De Zaaier hebben de E-waste race gewonnen. Van de zes deelnemende basisscholen in de stad zamelen zij het meeste elektronisch en elektrisch afval in.

Henk Bos, algemeen directeur van afvalverwerker Virol, reikte de prijs vrijdag uit. Dat deed hij samen met Gerrit Hagenauw van Stadsbeheer. De leerlingen wonnen een excursie naar Science Centrum Nemo in Amsterdam.

De afgelopen weken deden leerlingen van de Nassauschool, de Anne Frankschool, De Heerdstee, De Zaaier, de Bisschop Bekkersschool en GBS de Triangel mee aan de E-waste race. Buurtbewoners konden hun elektronisch afval aanmelden op een website, waarna scholieren de spullen, zoals een citruspers, dvd-speler of haardroger, bij hen thuis ophaalden.

Deel dit artikel: