Daders plofkraak Helpman nog voortvluchtig

De twee personen die verdacht worden van betrokkenheid bij de plofkraak in de nacht van maandag op dinsdag in een supermarkt in de wijk Helpman zijn nog voortvluchtig. Dat laat de politie weten.

Rond 02.00 uur vernielden de verdachten een raam waarna ze probeerden om een in het pand aanwezige pinautomaat leeg te halen. Op straat en op social media gaat het gerucht dat de automaat met behulp van gasflessen geforceerd is, maar de politie wil hier in verband met het onderzoek dat loopt, geen uitspraken over doen, alhoewel men wel bekend is met de geruchten die de ronde doen.

Ook is het onbekend of er geld is buitgemaakt. “Toen we ter plaatse kwamen troffen we diverse geldkoffers aan op straat”, vertelt Anthony Hogeveen van de politie. “Dit geld was allemaal onbruikbaar omdat het besmeurd was met inkt. Dit is een zogenaamde veiligheidsmaatregel die automatisch geactiveerd wordt als een plofkraak wordt uitgevoerd.”

Van de twee daders is ook geen signalement beschikbaar. “We weten dat het om twee personen gaat, die na afloop vermoedelijk gevlucht zijn op een bromfiets. Dinsdag overdag hebben we een buurtonderzoek gedaan, en hebben we ook beelden van bewakingscamera’s uit de buurt opgevraagd. Daarnaast vragen we Stadjers die iets gezien hebben, of misschien getuige zijn geweest, zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900 88 44.”