Anne Kuik neemt na anderhalf jaar afscheid van nachtradio

nieuws
foto: Gerhard Taatgen

Anne Kuik (CDA) heeft dinsdagochtend even voor 06.00 uur afscheid genomen als presentatrice van het NPO Radio 1-programma ‘Dit Is De Nacht’. “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin gehad.”

Kuik was de afgelopen anderhalf jaar eens in de zoveel weken te horen als presentatrice van het programma dat uitgezonden wordt tussen 02.00 en 06.00 uur. De Groningse stopt omdat ze op een verkiesbare plaats staat op de CDA-kieslijst voor de aanstaande Tweede Kamer-verkiezingen.

“En dit was dan mijn laatste gesprek in dit programma”, zegt Kuik als de klok bijna 06.00 uur aanwijst. “Maar er staat nog een fragmentje klaar, waarbij ik niet weet wat het is want het is een verrassing, dus laten we maar gaan luisteren.” Vervolgens is de stem van fractievoorzitter Sybrand Buma (CDA) te horen. “Bij een laatste uitzending hoort natuurlijk een officieel moment. Je ruilt de radiomicrofoon in voor de microfoon in de Tweede Kamer. (…) Misschien ga je het missen om in het holst van de nacht op de radio te zijn, maar ook in Den Haag komt het regelmatig voor dat we tot diep in de nacht aan het vergaderen zijn. (…) Heel veel succes in ieder geval als kandidaat Kamerlid, en tot ziens in Den Haag of in Groningen.”

Kuik reageert blij op de boodschap. “Een erg leuke verrassing. Tof!” Vervolgens is het laatste woord aan Kuik waarbij ze vooral haar luisteraars en gasten bedankt. “En speciale dank aan de EO dat ik deze mooie kans heb gekregen.”