Hedwiges Maduro mag weg bij FC Groningen

sport
Foto: Sportphotoagency.com

Hedwiges Maduro(31) mag op zoek naar een andere club. Dit laat Hans Nijland weten in een gesprek met het voetbalblad Voetbal International. FC Groningen is ontevreden over de prestaties van Maduro.

De geboren Almeerder werd in de wedstrijd tegen Excelsior al na 28 minuten gewisseld. Afgelopen zondag zat de verdedigende middenvelder de hele wedstrijd op de bank. Uitzicht op een basisplaats is er niet meer voor Maduro: ‘We werken mee aan zijn vertrek. Een speler met zijn staat van dienst moet niet bij FC Groningen op de bank eindigen’, aldus Hans Nijland.

In totaal speelde hij 30 Eredivisieduels voor de Trots van het Noorden. Eerder kwam Maduro uit voor Ajax, Valencia, Sevilla en PAOK Saloniki. Hij speelde achttien interlands en werd in 2007 Europees kampioen met het Nederlands Elftal onder 21. In de Euroborg.

Ook Hoesen en Tamata 

Ook spits Danny Hoesen en linksback Abel Tamata mogen vertrekken: ‘Op bepaalde posities zijn we te ruim bezet’, aldus Hans Nijland tegen Voetbal International. De FC haalt geen vervangers voor het drietal.