Bijzondere expositie bij Makro

nieuws
Foto: everystockphoto.com/photographer.php?photographer_id=30953

Zestien deelnemers met niet-aangeboren-hersenletsel tonen momenteel in Makro Groningen tachtig schilderijen.

De exposanten werden meestal plotseling getroffen door een hersenbloeding met als gevolg verlammingen en geen of beperkt vermogen tot spreken. Veel van deze schilderijen zijn met de linkerhand geschilderd.

Deze bijzondere expositie in Makro Groningen is tot stand gekomen doordat een van de deelnemers van de schilderbijeenkomsten in Groningen Piet Post (indertijd medewerker Bedrijfsburo en voorzitter van de O.R) zijn schilderijen toonde aan de directeur en aan de bedrijfsleider. Beiden waren zo enthousiast dat het idee ontstond de kunstwerken tentoon te stellen.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tot 4 augustus.