‘Vechtlust’ levert FC Groningen winst op

sport

FC Groningen wist zondag drie punten te veroveren op ADO Den Haag door met 1-0 te winnen. 

door Liesanne de Haan

De Hagenaren waren in de eerste tien minuten van de wedstrijd direct gevaarlijk door twee kopkansen van Havenaar en een schot van Janssen. Sergio Padt wist met zijn goede reflexen zijn team overeind te houden.

Nadat Michael de Leeuw in de 31e minuut van het veld af werd gestuurd met een rode kaart en ADO opnieuw dreigend was leek het erop dat FC Groningen richting een negatief clubrecord zou gaan.

Niets bleek minder waar. De Groningers toonden vechtlust en wisten zonder verdere kleerscheuren de rust in te gaan. In de 76e minuut wist FC Groningen aanvoerder Rasmus Lindgren een vrije trap van zeer grote afstand te benutten en zette zijn team zo op een 0-1 voorsprong. Dit was uiteindelijk ook de eindstand.

In een strubbeling met Beugelsdijk maakte Micheal de Leeuw een koppende beweging. Dit werd door scheidsrechter Bas Nijhuis gezien als een kopstoot en deze besloot dan ook de Leeuw van het veld af te sturen. Micheal de Leeuw gaf na afloop aan de rode kaart niet volledig terecht te vinden. “Er gebeurde echt wel wat maar niet zoveel dat er echt een rode kaart inzit. Ik kreeg een tikje, sta op en geef iets van een duwtje terug. Een kopstoot zou die gevoeld hebben en hij liep ook gewoon door”

Trainer Erwin van de Looi schaarde zich achter zijn spits. “Ik heb goede hoop dat hij wordt vrij gesproken. Ik kwam de scheidsrechter net tegen en die zei ook dat hij het achteraf verkeerd heeft ingeschat”

Van de Looi was vandaag een trotse trainer. Hij gaf aan een knokkend team te hebben gezien en noemde de overwinning een echte teamprestatie. “Ik zei in de kleedkamer ook, als je dit kan met tien man dan belooft dat veel voor de volgende wedstrijd.”

Doelpuntenmaker Lindgren en keeper Padt speelden zondag beide een zeer belangrijke rol voor FC Groningen. Rasmus Lindgren vertelde het erg mooi te vinden vandaag ‘de gelukkige’ te zijn na zo’n vervelende periode. “Dit helpt zeker voor het vertrouwen en het gevoel in het team, we hadden dit echt hard nodig.”

Sergio Padt hield FC Groningen vele malen overeind. “Na die rode kaart was het echt overleven tot de rust, maar een tegengoal doet meer pijn dan een rode kaart en die goal viel niet. Misschien werden we juist wel op scherp gezet door die kaart. We knokten verder in de tweede helft zoals afgesproken en ik krijg er kippenvel van als ik kijk naar hoe hard we hebben geknokt.”

Over een week staat de wedstrijd tegen degradatie kandidaat de Graafschap op het programma. Aanvoerder Rasmus Lindgren hoopt dat de Groningers dan net zoveel vechtlust zullen tonen.