Rijdende concertzaal moet kinderen enthousiasmeren voor klassieke muziek

De rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours was de afgelopen dagen te gast in de stad. “Met de zaal hopen we kinderen te enthousiasmeren om klassieke muziek te gaan maken.”

Het ziet er indrukwekkend uit. In de Nassaulaan in de Oranjewijk staat een grote trailer. “Dit is onze Classic Express”, vertelt Christiaan van der Weij van het Concours. “We kunnen deze trailer uitschuiven tot een zaal van veertien bij zeven meter waarin we hele intieme concerten kunnen geven. Door middel van deze optredens willen we aan jonge mensen laten zien en horen hoe leuk klassieke muziek is.”

Het publiek deze dagen zijn leerlingen van de Nassauschool. “Ik vind het heel erg leuk”, zegt Viktor. “Vooral de cello geeft een heel mooi geluid.” Behalve de cello zijn ook de piano en de saxofoon tijdens het concert te horen. “Voor muziek is er de afgelopen jaren steeds minder aandacht tijdens de lessen op de basisschool en het voortgezet onderwijs”, zegt Van der Weij. “Door dit concert hopen we aan te geven dat het juist erg cool is om een instrument te bespelen.”

Deel dit artikel: