Dagbestedingsproject Pit 59 loopt als een trein

Ze begonnen vier jaar geleden als een kleine dagbesteding voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Tegenwoordig staat Pit 59 in de hele provincie goed op de kaart.

Het is maandagmiddag aan de Oostendeweg in de stad. Terwijl buiten de natte sneeuw valt, is het binnen in de loods allemaal bedrijvigheid. “Hier bij Pit 59 hebben we een kleinschalige hout- en metaalwerkplaats”, vertelt eigenaar Eric Hoens. “Deze werkplaatsen zijn echt opgezet voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Je moet dan denken aan volwassen die een motorongeluk hebben gehad, of een ongeval hebben gehad in de bouw. Onder begeleiding van ervaren vrijwilligers maken zij geweldig mooie producten die we bijvoorbeeld verkopen via onze webshop.”

De dagbesteding kan de laatste jaren op veel belangstelling rekenen vanuit de stad. Maar ondertussen merken ze dat de belangstelling toe neemt. “Het is een olievlek. Mensen horen enthousiaste verhalen waardoor er ook vanuit naburige gemeenten interesse is om hier cliënten te plaatsen.” Maandagmiddag kwam wethouder Peter Verschuren (SP) van Hoogezand-Sappemeer langs om kennis te maken met Pit 59. “Het loopt zo goed dat we onlangs een nieuw stuk er bij hebben gekocht waar het de bedoeling is dat we daar aan oude oldtimers gaan werken”, vertelt Hoens.