RuG schakelt bedrijfsrechercheur in

nieuws
Foto: Nienke Lindeboom

Het college van bestuur van de Rijksuniversiteit gaat een intern onderzoek starten naar aanleiding van de arrestatie van het hoofd van het Facilitair Bedrijf en het onderzoek dat de Fiscale Inlichtingen- en Onderzoeksdienst (FIOD) momenteel uitvoert. Inmiddels is een tweede medewerker geschorst.

Het college van bestuur wil zelf een beeld vormen van de aard en omvang van de fraude en de eventuele schade die de universiteit heeft opgelopen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Hoffmann Bedrijfsrecherche.

Het bestuur roept iedereen die benaderd wordt door Hoffmann op, mee te werken aan het onderzoek. Daarnaast kan iedere medewerker die denkt over relevante informatie te beschikken zich melden bij Hoffmann. Dat kan ook anoniem, via een speciaal telefoonnummer of emailadres.

Na afronding van het onderzoek wordt de RUG-organisatie in de breedte doorgelicht om administratieve processen aan te scherpen. Daarnaast zal aandacht worden besteed aan de cultuur in de organisatie waar het integriteitsvraagstukken betreft. Zo wil de universiteit samenwerken aan het voorkomen van fraude.